Ο μεγάλος ηγέτης και οι Σκοπιανοί

Share Button

Γράφει ο Ηλίας Κ.Βεζδρεβάνης, τ. βουλευτής

Πρόσφατα έγιναν εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια – Vardarska ) για την ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας και Βουλής.

Νικητής σε αυτές τις εκλογές ανεδείχθη το ακραίο Εθνικιστικό κόμμα, το γνωστό VMRO, που δεν συμφωνεί με την Συνθήκη των Πρεσπών παρά το γεγονός ότι τα πήραν ΟΛΑ, και κυρίως, για την ονομασία «Βόρεια» Μακεδονία. Μάλιστα με θράσσος 100 πιθήκων η Ηγεσία του VMRO εδήλωσε ότι όταν θα ομιλεί για την χώρα της θα ονομάζει αυτήν «Μακεδονία» χωρίς του γεωγραφικό Προσδιορισμό αυτής, ως «Βόρειας»!

Στην ορκωμοσία τους, τόσον η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. ΓΙΟΡΝΤΑΝΑ ΣΙΛΙΑΝΟΦΚΑ όσο και ο Πρωθυπουργός κ. ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΙΤΣΟΦΚΙ ορκίσθηκαν ως Πρόεδρος και Πρωθυπουργός στο όνομα της ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με το οποίο έγιναν μέλος του ΝΑΤΟ και με την έγκριση της Ελλαδος.

Όσοι, με κάθε τρόπο, αντισταθήκαμε στην υπογραφή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών διακηρύσσοντας ότι «η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι Ελληνική» δικαιωθήκαμε στον ισχυρισμό μας ότι οι Βόρειοι Γείτονες μας δεν τηρούν τις υπογραφές της χώρας των.

Με την επάνοδο στην εξουσία του VMRO οι Σκοπιανοί «ξεσάλωσαν»! Μάλιστα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. ΓΙΟΡΝΤΑΝΑ ΣΙΛΙΑΝΟΦΚΑ, με θρασύτητα, αναίδεια και αναισχυντία μας «εγύρισε» πολλά χρόνια πίσω. Μας «εγύρισε» στο 1944 που ο Αρχηγός των Κομμουνιστών Παρτιζάνων ΓΙΟΣΙΠ ΜΡΟΣ (ΤΙΤΟ) εδημιούργησε την Ομοσπονδία Γιουγκοσλάβικης Δημοκρατίας στην οποία μέτεσχε και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» των Σκοπίων.

Ο Στρατάρχης (και ΚΟΚΚΙΝΟΣ Δικτάτωρ) ΤΙΤΟ ονόμασε «Μακεδόνες τους Σλαβο-Μακεδόνες (1.297000,64%, τους Αλβανούς 510.000,25.2 %, τους Τούρκους 78.000, 3.9%, τους Ρομά/ Αθίγγανους 534.000, 2.7%, τους Σέρβους 36.000, 1.8%, τους Βόσνιους 17.000, 0.8% και τους Βλάχους 9.000, 0.5% (… και 20.000 περίπου, που δεν δήλωσαν εθνικότητα.

Ακόμη σε δεν κατεγράφησαν Έλληνες και Βούλγαροι και ο ίδιος ο Πρώτος Πρόεδρος αυτής της χώρας ΚΥΡΟ ΓΛΙΓΚΟΡΩΦ αναγνώρισε, Δημόσια, ότι ζούσαν στην χώρα του 100.000 Έλληνες και ΑΚΟΜΗ, Δημόσια εδήλωσε και κατεγράφη στον Τύπο ότι οι πρόγονοι των Σκοπιανών ήταν Σλάβοι και ήλθαν στην περιοχή (Παιονία, Δαρδανία, Μπαρντάσκα) τον 6ο μ.Χ. αιώνα και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο!

Όλα αυτά αποτελούν ΙΣΤΟΡΙΑ και όλοι θα κριθούμε με τις συμπεριφορές του καθενός μας.

… Και ενώ η Ελλάδα (Κυβέρνηση Τσίπρα) κακώς υπεχώρησε και υπέγραψε τη Συνθήκη των Πρεσπών, οι γείτονές μας δεν σεβάστηκαν τις διατάξεις αυτής της Συνθήκης.

Μάλιστα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιστρέφοντας στο 1944 επανέφερε τον ΜΥΘΟΝ περί της αλύτρωτης Μακεδονίας του Αιγαίου – Egeska Macedonija. Το θράσσος της κας Προέδρου είναι απύθμενο και αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Βόρειοι Γειτονές μας είανι θρασύτατοι και αδιόρθωτοι!

Αυθόρμητα έρχεται στην μνήμη μας η θέση του Ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου το 1994.

Οι Σκοπιανοί με το όνομα ( Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας). FYROM, εβυσσοδομούσαν κατά της χώρας μας. Ο Έλληνας Ηγέτης μέσω της Διπλωματικής οδού εκάλεσε τους Σκοπιανούς να «συνέλθουν» και να «λογικευθούν» αλλά αυτοί αποθρασύνθηκαν!

…Και τότε ο Έλληνας ΗΓΕΤΗΣ Ανδρέας Παπανδρέου διέταξε να «κλείσουν τα Σύνορα» και έκλεισαν τα Σύνορα, που σήμαινε κίνδυνο επιβίωσης για τους κατοίκους αυτής της «περίκλειστης» χώρας.

Η Ελληνική Διπλωματία εγνωστοποίησε στον Ανδρέα Παπανδρέου ότι η «Περίκλειστη» χώρα εδικαιούτο κάποια διέξοδο και ζητούσε διέξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθόσον το Διεθνές Δίκαιο δίνει το δικαίωμα μιας περίκλειστης χώρας να αποκτά «διέξοδο» σε κάποιο λιμάνι του «κορμού» της «φιλιξενούσας» χώρας.

Και ο πανέξυπνος ΗΓΕΤΗΣ Α.Π. είπε στους Έλληνες Διπλωμάτες: ετοιμάσατε τα σχετικά έγγραφα. Η Ελλάς δίνει διέξοδο στο Λιμάνι της Καλαμάτας! Τότε οι Σκοπιανοί συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αλλάξουν τακτική και προσήλθαν στη διαπραγμάτευση της γνωστής «ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ».

Οι καιροί βέβαια άλλαξαν. Το Διεθνές περιβάλλον είναι διαφορετικό.

…Αλλά, ΜΗΠΩΣ, στις προκλητικές ανοησίες των Σκοπιανών πρέπει να τους θυμήσουμε το ΕΜΠΑΡΓΚΟ του ΗΓΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την ….Καλαμάτα::::

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
Τ. Βουλευτής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *