Το Πολυνέρι επισκέφθηκε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δεκάδων χωριανών, συζητήθηκαν τα βασικότερα θέματα που απασχολούν το χωρίο, το οποίο ως γνωστό αποτελεί οικισμό της Κοινότητας Αργυροτόπου.
Η συζήτηση στράφηκε κυρίως γύρω από τα ακόλουθα ζητήματα:
1.Τη βελτίωση της βατότητας του δρόμου που συνδέει το Πολυνέρι και τον Αργυρότοπο με την εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση της γέφυρας που βρίσκεται στην αρχή του δρόμου.
2.Τη βελτίωση της κατάστασης των αγροτικών δρόμων και την επέκταση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις καλλιέργειες και κυρίως στα κτήματα με ελαιόδεντρα, που αποτελεί το κύριο προϊόν της περιοχής.
3.Την συνεργασία με το ΚΤΕΛ ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων από Ηγουμενίτσα προς Αργυρότοπο – Πολυνέρι.
4.Τη βελτίωση του δρόμου πρόσβασης προς το Κάστρο Πολυνερίου και τον Αρχαιολογικό Χώρο στον Αργυρότοπο. Επίσης, η διεκδίκηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκτέλεση έργων προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και για να καταστούν αυτοί επισκέψιμοι, έστω κατ΄ αρχήν με περιορισμένο ωράριο.
5.Την αναβάθμιση του εξοπλισμού στην πλατεία του Αργυροτόπου.
6.Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.
7.Την κατασκευή μονοπατιού πεζοπορίας και ορεινής ποδηλασίας που θα ενώνει το Κάστρο Πολυνερίου με τον αρχαιολογικό χώρο του Βραχωνά.
8.Την επισκευή της στέγης του σχολείου στο Πολυνέρι προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο πρέπει να υποστηριχθεί.
Κοινή αντίληψη όλων είναι ότι η περιοχή Αργυροτόπου – Πολυνερίου, είναι μια περιοχή όπου λόγω του κορεσμού στους τομείς της κατοικίας και της τουριστικής ανάπτυξης σε όμορες παραλιακές περιοχές, αλλά και στην Ηγουμενίτσα, μπορεί να εξελιχθεί ως χώρος υποδοχής τέτοιων δραστηριοτήτων, παράλληλα βεβαίως με την περιατέρω ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής. Το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, περιλαμβάνει προτάσεις ακριβώς προς αυτές τις κατευθύνσεις.
Την ίδια ημέρα, κλιμάκιο του Συνδυασμού επισκέφθηκε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες τον Άγιο Βλάσιο, όπου παρουσίασε στους κατοίκους του χωριού το πρόγραμμά μας, τόσο για το Δήμο συνολικά, όσο και ειδικότερα για το χωριό. Επισημαίνεται ότι όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει δημόσια, τα έργα προτεραιότητας για τον Άγιο Βλάση είναι τα εξής:
Α) Η βελτίωση του δρόμου που οδηγεί από το χωριό στο κοιμητήριο και από εκεί στην ανατολική πλευρά του Καστρίου και στον δρόμο Μαυρουδίου – Καστρίου, αλλά και των εσωτερικών δρόμων κυρίως στη βόρεια πλευρά του χωριού.
Β) Η επέκταση του κοιμητηρίου.
Γ) Η επισκευή του παλαιού κοινοτικού γραφείου και η χρήση του.
Δ) Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού της παιδικής χαράς.
Ε) Ο καθαρισμός του ρέματος.
Στ) Η υποστήριξη του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου για την διοργάνωση εκδηλώσεων στο χωριό.
Εύγε σας.
Θα προσέθετα δε.:
Και η αναδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του Αγίου Βλασίου – π.χ. τα Ιστορικά Αρχοντικά των Κ. Μιχαηλίδη, Μιχαήλ Δόση και Σ. Δροσόπουλου, το σπίτι του Αγίου Αναστασίου του Γουναρά, το Δημοτικό Σχολείο κ.λ.π. –
Μιχαήλ Νταής Ε.
Δικηγόρος Αθηνών