Ελληνική ιστορία…

Share Button

«Πού πάμε; Θα νικήσουμε ποτέ; Προς τι όλη τούτη η μάχη; Σώπα! Οι πολεμιστές ποτέ δεν ρωτούνε!…

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

ΑΣΚΗΤΙΚΗ

Το πρώτο «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους Ιταλούς, που εισέβαλαν στην χώρα μας το 1940, το είπε ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς (ή για κάποιους άλλους ο ελληνικός λαός, αλλά εγώ πάντως προσωπικά δεν έχω τέτοιους προβληματισμούς ή διλήμματα)!!!

Το δεύτερο «ΟΧΙ»  των Ελλήνων στους Γερμανούς, που εισέβαλαν στην χώρα μας τις 6 Απριλίου 1941 (που δεν έχει λάβει την ίδια θέση στην ιστορία με το πρώτο «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά), το είπε ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής, που διαδέχτηκε τον Ιωάννη Μεταξά στην πρωθυπουργία, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του τελευταίου. Ο Κορυζής επειδή δεν άντεχε (ή μάλλον δεν ανεχόταν) να δει τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής να κυκλοφορούν στην Αθήνα και να υπέγραφε μαζί τους συμφωνία συνθηκολόγησης, έγινε αυτόχειρας!!!

Τα «οχυρά» δεν παραδίδονται, μόνο καταλαμβάνονται!!!

Τα οχυρά Ρούπελ ούτε παραδόθηκαν, ούτε καταλήφθηκαν ποτέ από τον γερμανικό στρατό!!! Αλλά δόθηκε διαταγή στους πολεμιστές τους από το ελληνικό στρατηγείο να σταματήσουν να μάχονται περαιτέρω, διότι δεν είχε πλέον νόημα, εφόσον οι Γερμανοί είχαν εισέλθει ήδη από άλλη δίοδο στην Θεσσαλονίκη και είχε επέλθει συνθηκολόγηση. Άγημα του γερμανικού στρατού, που θαύμασε την γενναιότητα και τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών στην μάχη, τους απέδωσε στρατιωτικές τιμές κατά την έξοδό τους από τα οχυρά!!!

Ο ίδιος ο Χίτλερ σε δημόσια ομιλία του προς τον γερμανικό λαό εκθείασε την ανδρεία και την μαχητικότητα των Ελλήνων!!!

Μετά την (πρώην) Σοβιετική Ένωση και την Πολωνία, σε αναλογία πληθυσμού, η Ελλάδα είναι τρίτη ως χώρα στην Ευρώπη, σε ποσοστό απωλειών ανθρώπινων ζωών κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!!!

Την ελληνική σημαία, μετά την απελευθέρωση, την ανύψωσε στον βράχο της Ακρόπολης ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και τις θυσίες του για την ελευθερία…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ανωτέρω κείμενο είναι αφιερωμένο στους νέους της πατρίδας μας, που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και αδιέξοδα που τους έχουμε δημιουργήσει εμείς οι μεγαλύτεροι.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *