Συνάντηση του Δημάρχου Φιλιατών με το Δ.Σ. του συλλόγου ΑΜΕΑ Θεσπρωτίας

Share Button
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Τζίγκο Βασίλειο είχαν τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία του Ν. Θεσπρωτίας.
Σ΄ έναν επικοδομητικό διάλογο μεταξύ μας επικεντρωθήκαμε στο κύριο και όπως πάντα θέμα μας την προσβασιμότητα το βασικότερο δικαίωμα ενός ατόμου με αναπηρία. Ζητήσαμε θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στο κέντρο της πόλης των Φιλιατών και δύο θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στην είσοδο του Νοσοκομείου Φιλιατών καθώς η ήδη υπάρχουσα θέση δεν επαρκεί για τις ανάγκες των μελών μας. Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την δημιουργία δύο θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακόμα προτείναμε την επισκευή πεζοδρομίων με ράμπες και ειδικές οδεύσεις [γραμμές] για τα άτομα με αναπηρία όρασης.
Στην συνέχεια συζητήσαμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων ΑμεΑ , τόσο σε δημόσιους φορείς όσο και σε ιδιωτικούς, με την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων μέσω ΔΥΠΑ.
Τελειώνοντας θίξαμε το ευαίσθητο θέμα για την Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης – κατοικίας, κατάλληλα οργανωμένης υποστήριξης [διαμονή, διατροφή, μέριμνα για πρόσβαση σε ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα]. Προτείναμε την αναγκαία δημιουργία τους από τον Δήμο Φιλιατών καθώς ωφελούμενοι είναι άτομα ενήλικα, ιδιαίτερα με νοητική υστέρηση και αφού οι γονείς τους έχουν απoβιώσει.
Δεσμευτήκαμε για συνεχή συνεργασία έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *