“Άλωσε” τον Βόλο ο Θεσπρωτός, 1-0 τον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Οικονομίκο

Share Button

Για τον τοπικό Ολυμπιακό το σημερινό ματς μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ιστορικό αφού επέστρεψε για αγώνα εθνικής κατηγορίας μετά από 77 μήνες στο ΕΑΚ, όπου πέρσι το χρησιμοποίησε στο τοπικό πρωτάθλημα στα 9 από τα 13 ματς ως γηπεδούχος διατηρώντας και το αήττητο.

Οι ερυθρόλευκοι στα δυο πρώτα ματς ως γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με έδρα τα Τρίκαλα Ημαθίας και την Ελασσόνα Λάρισας – έχοντας και απώλεια δυο βαθμών – στην 3η αγωνιστική έπαιξε εκτός έδρας (1-1 στη Βόνιτσα) και σήμερα με την επιστροφή στο ΕΑΚ ήθελαν και επιστροφή στις νίκες, απέναντι στον Θεσπρωτό τον οποίο στο παρελθόν αντιμετώπισαν τέσσερις φορές, αλλά ποτέ στη φυσική τους έδρα.

Η ομάδα του Ρότσα χάλασε το πάρτι πανηγυρίζοντας μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με “δράστη” τον Οικονομίκο στο 44ο λεπτό με την οποίο το πλατανόφυλλο αναρριχήθηκε στην βαθμολογία μετά την γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Κατοχή αλλά χωρίς γκολ υπέρ του…

Καλά ξεκίνησε στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά όχι μόνο δεν βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ήρθε και ένα σε βάρος του τέρμα στο τέλος…

Στο 11′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Παπαδάκο να βρίσκει τον Γκουντρουμπή, ο οποίος κινήθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παπακώστας βρέθηκε πεσμένος εντός της αντίπαλης περιοχής με τους ερυθρόλευκους να ζητούν παράβαση, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 18′ πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ευκαιρία με τον Μπάλλα να σουτάρει αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 22′ ήταν η σειρά του Θεσπρωτού να γίνει απειλητικός, όταν απο λάθος της άμυνας ο Μαντίκας έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά τα δύο σουτ που επιχείρησε βρήκαν μπλόκο. Στο 24′ ήταν η σειρά του Αρσένη να κάνει το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως αν και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την κατοχή του μπάλας, ευκαιρίες δεν έρχονταν στο προσκήνιο, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν μία φλύαρη υπεροχή χωρίς να την εκμεταλλεύονται. Στο 45′ μάλιστα ο Θεσπρωτός σε αντεπίθεση κατάφερε να σκοράρει με σουτ του Οικονομίκου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 0-1…

  

Δεν ήρθε η ισοφάριση…

Αναγκαστικά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου έψαξε το γκολ από το πρώτο λεπτό για να έχει το περιθώριο για κάτι καλύτερο πέρα από την ισοφάριση. Έτσι, στο 52′ ο Σκοπελίτης εκτέλεσε το φάουλ αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Από την άλλη, ο Θεσπρωτός απείλησε στο 55′ με 5ο σουτ του Μάντικα να στέλνει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία με τους Γκουντρουμπή και Ματτέα στο 57′, αλλά ο Παγκράτης είπε και τις δύο φορές “όχι”. Στο 60′ ήταν η σειρά του Μπάλλα να σουτάρει, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε και πάλι.

Στο 81′ ήρθε το επόμενο σουτ για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Κορέλα να το επιχειρεί, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Από την άλλη, ο Θεσπρωτός δεν είχε κανέναν λόγο να βιάζεται, και επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στην άμυνα, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου στο 86′ απείλησε αρχικά με τον Μπουμπούκη που προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς την εστία, για να καταλήξει αυτή στον Γκουντρουμπή, που σούταρε από κοντά αλλά την έστειλε ψηλά άουτ…

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να πιέσει, αλλά φάνηκε να λείπει το καθαρό μυαλό. Στο 90′ ο Γκουντρουμπής έκανε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Παγκράτης, ενώ στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν βγήκε η φάση που θα έφερνε τουλάχιστον την ισοφάριση, με τον Ολυμπιακό Βόλου να γνωρίζει τελικά την ήττα 0-1.

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Ζέρης, Καμπέρης, Παπακώστας, Γιαννίτσης, Αρσένης (78′ Κατσαγεωργίου), Ματτέα (78′ Μπουμπούκης), Παπαδάκος (70′ Κωστόπουλος), Γκουντρουμπής, Μπάλλας (63′ Κορέλας), Σκοπελίτης (λτ 70′ Αναστασίου).

Θεσπρωτός (Μπόλος): Παγκράτης, Ορφανός, Ντούκας, Πατρώνης (72′ Μόσχος), Μάντικας (66′ Ζαφείρης), Μπάλλος, Οικονομίκος, Ροβίνας (91′ Κατελούζος), Ράπτης, Τσότσος, Τασιούλας.

Χρυσόστομος Τρίμμης, www.magnesiasports.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *