«2ος Γιτάνειος Δρόμος» την Κυριακή 6 Οκτωβρίου/Συνεχίζονται οι εγγραφές

Share Button

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 θα διεξαχθεί ο «Γιτάνειος Δρόμος» που διοργανώνεται για 2η φορά με αποστάσεις 14 χλμ., 5 χλμ. και 500 μ., σε διαδρομές που διατρέχουν πολιτιστικά μνημεία και τοπόσημα των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας.

Ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος» συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φιλιατών, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραγίου, Ασπροκκλησίου, Κεστρίνης, Σαγιάδας και Φιλιατών.

Υποστηρικτές: Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας

Εγγραφές Αθλητών

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο «2ο Γιτάνειο Δρόμο»!

Επιλέξτε διαδρομή:

Δηλώσεις συμμετοχών:
μέχρι  04/10/2024.

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ «2ου ΓΙΤΑΝΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» 

ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός της αθλητικής διοργάνωσης «Γιτάνειος Δρόμος» είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από αθλητικά γεγονότα, τα οποία έχουν ιδιαίτερη δυναμική και μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και δημιουργώντας ένα νέο αθλητικό και τουριστικό προφίλ.

ΑΓΩΝΕΣ & ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
– Αγωνιστική Διαδρομή 14 χλμ.
– Αγωνιστική Διαδρομή 5 χλμ.
– Παιδική Διαδρομή 500 μ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι αγωνιστικές διαδρομές διεξάγονται εξ’ολοκλήρου σε άσφαλτο. Στις διαδρομές υπάρχουν πινακίδες κατεύθυνσης και εθελοντές σε σημαντικά σημεία τους.

Οι αγωνιστικές διαδρομές κινούνται ανάμεσα σε πολιτιστικά μνημεία και τοπόσημα των Δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας. Έχουν ως σημεία εκκίνησης τον Πύργο Ραγίου (διαδρομή 14 χλμ.)
και το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων (διαδρομή 5 χλμ.), περνάνε μέσα από τον κάμπο Ραγίου-Κεστρίνης, διασχίζουν το Φράγμα Ραγίου (ποταμός Καλαμάς) και το πέτρινο γεφύρι της Γκούμανης, καταλήγοντας στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, με σημείο τερματισμού το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων.

Η Παιδική Διαδρομή θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν για 250μ. και στη συνέχεια θα κάνουν ανάστροφη και θα συνεχίσουν για τα επόμενα και τελευταία 250μ..

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Διαδρομή 14 χλμ.
Σημείο εκκίνησης: Πύργος Ραγίου
Σημείο τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

Διαδρομή 5 χλμ.
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

Παιδική Διαδρομή 500 μ.
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Διαδρομή 14 χλμ.
3 σταθμοί τροφοδοσίας: στα 3 χλμ. (νερό), στα 7 χλμ. (νερό), στα 10,4 χλμ. (νερό+ηλεκτρολύτης)

Διαδρομή 5 χλμ.
1 σταθμός τροφοδοσίας: στα 2,5 χλμ. (νερό)

Στον τερματισμό όλων των διαδρομών θα παρέχεται νερό και φρούτα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Υγειονομική κάλυψη θα υπάρχει σε όλο το μήκος των διαδρομών με παρουσία ιατρού και ασθενοφόρου, καθώς και από την πρωτοβάθμια περίθαλψη από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΑΓΩΝΑ
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του «2ου Γιτάνειου Δρόμου» είναι εξήντα (60) λεπτά για την άφιξη στον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας και εκατόν (120) λεπτά για την άφιξη στον τρίτο σταθμό τροφοδοσίας. Για το χρονικό αυτό διάστημα θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη σχετική
διαδρομή. Μετά από αυτό το όριο οι συμμετέχοντες αθλητές θα κινούνται με προσωπική τους ευθύνη.

Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες αθλητές, για οποιονδήποτε λόγο εγκαταλείψει την προσπάθειά του, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον πλησιέστερο σημείο υποστήριξης ή να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο των διοργανωτών κατά μήκος της διαδρομής. Σε περίπτωση που δεν χρήζει ιατρικής βοήθειας, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη. Διαφορετικά για την μεταφορά του θα φροντίσουν οι διοργανωτές.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά μήκος των διαδρομών του «2ου Γιτάνειου Δρόμου» μετά τη λήξη του προαναφερόμενου χρονικού ορίου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Διαδρομές 14 χλμ. και 5 χλμ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Παιδική Διαδρομή 500 μ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Οι αθλητές ηλικίας 7 έως 17 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ευθύνη γονέων – κηδεμόνων.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στον ιστοχώρο του Δήμου Φιλιατών (14χλμ.5χλμ.500μ.), μέχρι τις 04/10/2024.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΑΡΟΧΕΣ
– Αριθμός Συμμετοχής
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
– Τροφοδοσία (ηλεκτρολύτης, νερό, φρούτο)
– Τεχνικό Τ-Shirt με το λογότυπο του Αγώνα
– Αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
– Δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει από την Γραμματεία κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Σάββατο 5/10/2024
α) «Πάνθεον» Ηγουμενίτσας: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.
β) Δημαρχείο Φιλιατών: 6.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.

Κυριακή 6/10/2024
Σημεία εκκίνησης (Πύργος Ραγίου/Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων): 7.30 π.μ. – 8.30 π.μ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών για τους αγώνες των 14 χλμ. θα γίνει στην αφετηρία (Πύργος Ραγίου) έως και τις 8.45 π.μ., σε όχημα της διοργάνωσης.

Η παραλαβή αυτών θα γίνει στον τερματισμό (Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων).

ΕΠΑΘΛΑ – ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών και όλων των αποστάσεων. Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12.00 μ.μ..

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Η μετακίνηση των αγωνιζομένων προς τα σημεία εκκίνησης (Πύργος Ραγίου / Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων) θα γίνει με λεωφορείο, στις 7.30 π.μ., από τα σημεία:

α) Πλατεία Φιλιατών
β) «Πάνθεον» Ηγουμενίτσας

Μετά τις απονομές θα γίνει μεταφορά των αγωνιζομένων από το σημείο τερματισμού (αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων) στα αντίστοιχα σημεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τ: 6977.075.270 (κ. Νικολάου Χρήστος)
E: [email protected]
F: Γιτάνειος Δρόμος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

07.30 – 08.30: Παραλαβή υλικού – Χρονομέτρηση
08.50: Τεχνική ενημέρωση αθλητών στον χώρο της εκκίνησης
09.00: Εκκίνηση του αγώνα των 14 χλμ.
09.30: Εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ.
11.00: Εκκίνηση της παιδικής διαδρομής των 500 μ.
12.00: Απονομές

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο «2ος Γιτάνειος Δρόμος», δύο διαφορετικών διαδρομών, θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους Κανονισμούς που ακολουθούν.

  1. Κάθε αθλητής/τρια λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δική του ελεύθερη βούληση και προσωπική του ευθύνη, όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να είναι απολύτως υγιείς για να μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια.
  1. Θα διεξαχθούν δυο ξεχωριστές διαδρομές, των 5 χλμ. και 14 χλμ. Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών και όλων των αποστάσεων.
  1. Ο δρομικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του. Σε περίπτωση εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές δύνανται να αποφασίσουν την αναβολή της διοργάνωσης και να ορίσουν τη διεξαγωγή του δρομικού αγώνα σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στον ιστοχώρο του Δήμου Φιλιατών.
  1. Οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιήσει έγκυρη και έγκαιρη εγγραφή.
  1. Στις αγωνιστικές διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ., μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Στην παιδική διαδρομή μπορούν να συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 έως 12 ετών και θα πρέπει να έχουν γονική συναίνεση και να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.
  1. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους, όσον αφορά σε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.
  1. Επιπλέον αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους στον αγώνα . Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.
  1. Ο κάθε αθλητής/τρια πρέπει να παραλάβει τον αριθμό και το πακέτο συμμετοχής του από την γραμματεία, αυτοπροσώπως, την ημέρα και τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί, με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης).
  1. Κάθε αθλητής/τρια θα πρέπει να φοράει τον αριθμό συμμετοχής, που του έχει δοθεί στο μπροστινό μέρος του στήθους του. Η πρόσβαση στο σημείο εκκίνησης, τερματισμού καθώς και στη διαδρομή του αγώνα, δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους αθλητές (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).
  1. Οι αθλητές θα πρέπει να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα , καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του, καθώς πριν και μετά τη λήξη του. Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα. Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών του αγώνα, θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του αθλητή.
  1. Κάθε αθλητής/τρια συναινεί στη χρήση της εικόνας του κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.
  1. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και των κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του, καθώς επίσης δύναται να αλλάξει και την προκαθορισμένη διαδρομή των δυο αποστάσεων χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Φυσικά θα υπάρχει σχετική ενημέρωση μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στον ιστοχώρο του Δήμου Φιλιατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *