Στα Σύβοτα, τον «σκληρό πυρήνα της τουριστικής βιομηχανίας» της περιοχής, περιόδευσε κλιμάκιο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Τα Σύβοτα, τα οποία τόσα πολλά προσφέρουν στην τοπική οικονομία, στην αύξηση του εισοδήματος και της απασχόλησης, στην προβολή της περιοχής σε όλο τον κόσμο. Τα Σύβοτα που αποτελούν έναν από τους βασικούς «αιμοδότες» για τα έσοδα του Δήμου Ηγουμενίτσας. Κι όμως αυτή η περιοχή με την κομβική σημασία για το Δήμο είναι παραμελημένη, δεν έχει εκτελεστεί κανένα μεγάλο έργο υποδομής τα τελευταία χρόνια, ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονται. Αποτελεί στοιχειώδη καθήκον του δήμου, να σεβαστεί τις μεγάλες και μικρές ιδιωτικές επενδύσεις που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στην περιοχή και να δημιουργήσει ένα σωστό περιβάλλον ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Τα προαναφερόμενα συζητήθηκαν με τους υποψηφίους Συμβούλους της Κοινότητας Συβότων του Συνδυασμού μας, Ρωξάνη Γκόγκου, Βαρβάρα Μπακόλα και Κώστα Ρώσση, καθώς και με κατοίκους των Συβότων, αλλά και με επιχειρηματίες της περιοχής. Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, για τα Σύβοτα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
1.Η ενίσχυση της δικτύωσης της περιοχής με τουριστικούς προορισμούς του Βόρειου Ιόνιου Πελάγους, με αμοιβαίο όφελος.
2.Η οργανωμένη συζήτηση με τον Ο.Λ.ΗΓ. για τον τρόπο λειτουργίας του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, με θετικά αποτελέσματα και οφέλη, τόσο για τον Ο.Λ.ΗΓ., όσο και για τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους των Συβότων. Άλλωστε, η περαιτέρω ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, θα λειτουργήσει θετικά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας.
3.Η διοργάνωση εκδηλώσεων θαλάσσιων σπορ στην περιοχή.
4.Η βελτίωση της πρόσβασης στις παραλίες με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης, τη δημιουργία υποδομών για τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης και την αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
5.Η ανάδειξη των στοιχείων της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το λιμάνι των Συβότων, ο αρχαιολογικός χώρος του Βραχωνά κ.α.
6.Η ανάπλαση της πλατείας Ανάβρας, η ολοκλήρωση του δρόμου για την περιφερειακή σύνδεση της πλατείας με τις παραλίες και η δημιουργία σύγχρονων πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο έως την έξοδο προς Πέρδικα.
7.Η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης.
8.Η βελτίωση της κατάστασης του εσωτερικού οδικού δικτύου, η κατασκευή των προβλεπόμενων δρόμων, αλλά και άλλων κοινόχρηστων χώρων στις εντός σχεδίου περιοχές. Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία όπου υπάρχει πρόβλεψη δέσμευσης ιδιωτικής περιουσίας, δημιουργείται «τράπεζα γης» ως εναλλακτική μορφή αποζημίωσης, στις περιπτώσεις έλλειψης οικονομικών πόρων.
9.Η βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το Βραχωνά.
10.Η αποτελεσματική λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου και η κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων υδάτων, προκειμένου να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται με ολοένα αυξανόμενη συχνότητα και ένταση.
11.Η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στην ευρύτερη περιοχή.
12.Η ονοματοδοσία των οδών.
Τέλος, ο Συνδυασμός μας δεσμεύεται για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του μεγάλου παραλιακού πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, που θα ενώσει την Ηγουμενίτσα, την Πλαταριά, τα Σύβοτα και την Πέρδικα, με προοπτική σύνδεσης με τον αντίστοιχο παράκτιο πεζόδρομο που θα δημιουργηθεί στα παράλια της Πρέβεζας – Πάργας. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα επιδιωχθεί η εξεύρεση χρηματοδότησης του εμβληματικού αυτού έργου, το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.